IOI3

Igar skulle oppningsceremonin hallas samt en "practice session" dar vi skulle fa bekanta oss med datorerna. De skulle ga 9 och 11 enligt schemat, men vid frukosten fick vi veta att de skulle byta plats. Nar vi kom ner strax innan 9 blev det andrat igen - det var strul med practice session och vi skulle aterkomma vid 10. Nar vi aterkom da fick vi sta och koa ute i solen for att vi skulle vanta pa bussarna som skulle kora oss dit. Det konstiga ar att allt ar samlat i det har komplexet och det ar max tre minuters gangvag mellan alla stallen. I vilket fall stod vi dar och svettades, och sa smaningom framgick det att inga bussar skulle komma och vi fick ga anda.

Vara ledare kommenterade att de kombinerat det samsa fran gang och buss - ga ute i varmen samt sta och vanta ute i varmen. Av nagon anledning var det ocksa extremt viktigt att vi skulle avga i bussordning, sa en man med megafon ropade upp lander och nar ca 8 lander samlats ute pa parkeringen avgick de i samlad tropp som vore de en buss.

Nar vi kom fram fick vi veta att det vi egentligen hade gatt emot var oppningsceremonin, practice session var uppskjuten. Pa den dansade dansoser fran nagot balettforetag egyptisk dans. Det sag ut som om de forsokte se ut som pa gamla egyptiska vaggmalningar. Det fanns ocksa en kandis som spelade pa marimba, men hon tog aldrig fram tva klubbor till sa det var ganska trakigt. Ordforande for IOI laste ocksa upp alla lander i ordning sa lagen fick sta upp vid sina platser och bli appladerade at, men han missade Osterrike och Iran (det marktes eftersom powerpointpresentationen med bilderna snabbt hoppade fram ett steg nar operatoren markte att ett land hoppats over).

Efter lunch blev det practice session, och det framgick bland annat att datorerna inte hade PS2-ingang for tangentbord, sa Hannes som hade tagit med sig ett svenskt PS2-tangentbord kunde inte testa det.

Egentligen skulle vi akt till en golfbana efter lunch, men practice session trangde bort tva timmar. Dessutom tog det alltid langre tid an organisatorerna planerat att samla ihop alla lag och lasta pa bussarna. I vilket fall kom vi ivag sa att vi iallafall kunde ata maten som serverades vid golfbanan. Vi skulle egentligen kommit hem omkring 22 for att sova infor dagens tavling, men det blev narmare midnatt istallet.

Sa idag tavlade vi, och som Jimmy tydligen hade forutspatt startade tavlingen en halvtimme sent for att det tog sa lang tid att samla ihop lagen och promenera till tavlingslokalen. Det hade tydligen varit nagat strul dar borta, och da sade de att de lag vars uppgifter inte blivit klara inte fick ga an - varfor det nu skulle spela roll om man satt vid datorn eller stod och vantade i solen ute pa parkeringen nar det forseglade kuvertet levererades. De lander som fick ga fanns dock inte pa plats, sa inget land gick. En stund senare portionerades lagen ut i godtycklig ordning efter att ha statt uppradade i fina led pa parkeringen i gassande sol i en halvtimme.

Sedan var det lunch, och efterat var det meningen att vi skulle fa "analysis mode" - vi skulle ga tillbaks till vara datorer och analysera vara losningar (och testa nya ideer) efter att ha fatt resultaten. Men eftersom allting blev forsenat fick vi inte resultaten forran 16.30, och vi skulle samlas for inpackning i bussar 16.45 for att komma ivag till en kryssning pa Nilen. Da kom datoransvarig in och deklarerade att analysis mode skulle borja, och bussarna skulle inte ga forran alla var klara. En timme senare packades vi in i bussarna och vantade.

Nagra busar rullade ivag, men inte var och nagra andra. Vi satt i den luftkonditionerade bussen i en timme, och sedan fick vi veta att det skett en olycka nagonstans pa vagen och for var sakerhet skulle vi inte aka ivag forran det var fixat. Sa smaningom kom vi ivag, drygt tva timmar senare an planerat.

Nar vi kom fram fick vi sitta vid nagra bord och det kom en man och erbjod oss drinkar - eller snarare forsokte han lura oss att bestalla nagra. Vi tackade nej, men det gjorde inte ryssarna. De drack var sin cola, och servitoren fick spendera en timme att forklara for dem att de var tvungna att betala, men till slut gav han upp. Ratt at honom.

Sedan kom baten, och da sag vi att massor IOI-manniskor redan var ombord. Tydligen var det planerat fran borjan att vi skulle aka baten i tva omgangar, for det var inte en chans att alla skulle fa plats samtidigt. Dock skulle alla ha avakt fran komplexet vid samma tid, sa "olyckan" kom valdigt lagligt - annars skulle vi fatt vanta i tre timmar vid kajen, medan den andra gruppen akte.

Vi satte oss forst i nedervaningen pa baten, men det var fullt med dieselangor. Pa ovanvaningen spelades det dock skranig musik. Vi valde dovhet framfor dieselforgiftning. Sa smaningom slutade musiken, och vi kunde plotsligt konversera med varandra. Darefter horde vi hur trumensemblen gick ner till bottenvaningen och satte igang (alla trodde forst att det var batmotorn som tuggade, men sedan insag vi att de rytmiska vibrationerna kom nerifran den andra matsalen). Da blev vi glada.

Nu ar vi hemma igen.  Imorgon blir det pyramiderna. Det ar planerat att ta fyra timmar. Undrar om de omfattar tva timmar for oforutsedda handelser.

Forresten ar jag antagen till Cambridge. Och jag fick 100+40+10 av 300 poang idag. Uppgifterna var tydligen extra svara, sa om jag satter 300 (heh) i overmorgon kan jag fa guld :p

Kommentarer
elza [http://pell.blogg.se/] (2008-08-19 @ 15:14:08):

grattiiiiis, see you in england!



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: