Queens' Ergs

Igår gick första roddtävlingen för nybörjare av stapeln. Fast vi rodde ju inte på riktigt, utan bara på roddmaskiner. I vilket fall var jag med i Trinitys tredje lag (av 4.5) och vi lyckades med att inte komma sist av de 14 lagen i vårt heat (vi kom näst sist).

På väg dit (till Queens' College) passerade vi "universitetskyrkan" (Great St. Mary's), och där stod det massor trafikkoner och två poliser som varnade för att det låg olja på marken. Någon hade tydligen försökt köra igenom en sån där resande bollard, ungefär som i denna youtube-film: http://www.youtube.com/watch?v=OUf1jYtsY_k .

Och oavsett vad folk säger är såna pålar faktiskt bra för att förhindra att folk kör dit de inte får. Det går att ignorera böter, särskilt om man har en bilmålvakt, men inte det faktum att bilen står spetsad på två pålar och inte kommer loss. Av ungefär samma anledning bör vi börja med att låsa fast felparkerade bilar, men tyvärr är ju hela poängen med regler om "felparkering" att bilar står olägligt till. Fast om Östgötatrafiken lyckades minska sin kontanthantering genom att slänga på en ombordavgift så borde vägverket kunna minska den totala tiden bilar står felparkerade genom att låsa fast dem som gör det.

Och så blev Obama president. Det sägs att hans hudfärg inte spelade så mycket roll, medan McCains ålder gjorde det. Hade jag gått till val i USA hade jag definivt röstat på den kandidat som inte får seniorrabatt i nya ötraf-biljettsystemet.

Kommentarer
Tim [http://gurka.se/] (2008-11-05 @ 18:06:12):

Har du en källa till att äggens hållbarhet är längre än vad som står om de kyls?



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: