DSi

Igår kväll fick jag hjälpa grannungen koppla upp sin Nintendo DSi mot deras trådlösa router och vidare mot internet.

Vi fick felkod 051312-1 och hänvisades till support.nintendo.com, som inte gav några träffar på koden. Google gav några enstaka, på franska och japanska dessutom. En fransk forumit skrev att felkoderna 051310, 051311 och 051312 stod för Connection 4, 5 och 6, vilket troligen stämde men inte var till någon hjälp.

Vi provade att ändra krypteringssystem på routern och till och med köra okrypterat, men fick ändå samma fel.

Till slut slog vi upp problemet i användarmanualen, och fick reda på att 0513xx var "okänt problem", samt råddes att försöka lösa det med lösningarna angivna till problemen 0511xx och 0512xx. Den enda relevanta av dem var att flytta DSi:n närmare routern.

Vi tog in DSi:n från köket, där den var inkopplad på laddning, till datorrummet och vips så fungerade det.

Sedan var det bara att gå till online-shoppen (via en massa licensavtal) och "köpa" en gratis browser. Med den surfade vi slutligen in på http://m.ebuddy.com, och ungen studsade upp och ner av lycka över att ha fått MSN på DSi:n. Det enda som inte gick att få var flash, eftersom DSi:n inte uppfyller minimikraven, så det blir inget youtube eller flashspelande.

Kommentarer
Rävöra [http://foxears.gurka.se] (2009-08-26 @ 21:22:44):

Min PDA klarar inte heller youtube... men du kan ju få kolla på det om du tror att det finns något trevligt software som gör att den kommer att klara av youtube :P Man saknar ju youtube ibland :(



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: