Öl

Idag hällde jag ut fyra burkar utgången öl i vasken. Det var så högt tryck i dem att det sprutade ut skum även när jag öppnade burkarna uppochner. Huruvida detta är normalt vid rumstemperatur eller berodde på utgångenheten vet jag inte, eftersom jag inte har någon kontrollölburköppning att jämföra med.

För övrigt ser ölskum ut som halvvispad äggvita.

Och öl är äckligt eftersom det smakar som kolsyrat vatten med ölsmak (duh?).

Kommentarer
Tim [http://gurka.se/] (2011-01-13 @ 14:01:07):

Kolsyrat vatten-smaken är också en smak, så öl smakar bara öl.



(Fast du kanske inte tycker att varm är en smak.)


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2011-01-13 @ 14:59:10):

För mig är nog "smak" något mer specifikt, nämligen det som tas upp av våra smakreceptorer. Däremot använder jag ibland verbet "smaka (som)" inte i betydelsen "ha samma smak som", utan "ger samma munupplevelse som".



Det jag menade var iallafall att munupplevelsen när man dricker öl i hög grad liknar munupplevelsen när man dricker smaksatt kolsyrat vatten. Därmed skulle man kunna definiera en ölsmak, så att päronsmak är till kolsyrat vatten med päronsmak som ölsmak är till öl.



Jag upplever inte andra kolsyrade drycker, exempelvis läsk och cider, på samma sätt. Jag skulle gissa att en stor faktor är att smaken är mycket starkare i dessa.



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: