Avfärd

Gårdagens resa från Linköping till Cambridge var ganska ordinär.

Vid säkerhetskontrollen på Skavsta tog jag som vanligt ut mitt läppcerat och lade det i en back eftersom det liksom vätskor måste visas upp separat. Kontrollanten frågade sedan "har du några vätskor förutom den där?" vilket jag tyckte lät roligt eftersom det antydde att ceratet var en vätska, även om jag vid tidigare kontroller gjort nästan samma sak genom att på frågan "har du några vätskor?" svara "bara den här" och hålla upp läppceratet.

Väl i luften märkte jag att Ryanair tagit bort alla fönsterluckor, så nu gäller det verkligen att sätta sig på rätt sida av planet för att slippa få störande sol på sig hela resan. Att det är molnigt hjälper ju inte, eftersom man flyger ovanför molnen.

Under färden berättade en av piloterna att vi flög på elva (och en halv?) kilometers höjd, vilket jag tyckte lät ganska högt, så jag tittade upp för en gångs skull och blev förvånad över hur mörkt blå himlen var. Att himlen är mörkare på hög höjd beror förstås på att det är mindre atmosfär ovanför en som kan reflektera solens ljus.

När jag kom fram till tågstationen i Cambridge såg jag för första gången en kö av människor som väntade på taxibilar istället för en kö av taxibilar som väntade på människor, så jag valde att gå in till stan istället för att ta en taxi som ursprungligen planerat. Jag vet inte om anomalin var en ren slump eller om det berodde på att det var lördag och/eller början på studieåret.

Notbussen

Idag stötte jag på notbussen, som är i stan en septembertisdag varje år.

Jag skulle egentligen besöka min fars favoritfrisör imorgon, men det fanns inte tid då så jag bokade tid idag istället. På vägen dit hade jag ett bussbyte på 10 minuter, och råkade då få syn på notbussen, som stod parkerad utanför musikskolan (numera kulturskolan) som vanligt. På vägen tillbaks från frisören gjorde jag ett längre uppehåll (en dryg timme) och tittade igenom bussens piano- och sångsortiment (de bästa pop-pianonoterna finns inte på pianohyllan, utan ligger gömda som ackompanjemang i audition-sångböcker), men jag fann inget som både föll mig i smaken och inte behövde beställas.

Keep your hand at the level of your eyes!

I Phantom of the Opera ska man hålla sin hand i ögonhöjd för att undvika att bli strypt av fantomens snaror. Det kan också vara bra att göra när man cyklar i Linköping, så man inte blir halshuggen av uppspända linor.