Earth Hour 2

Under Earth Hour slösade jag vatten när jag gick på toa eftersom jag inte såg att spolknappen hade ett halvspolalternativ.

Och det roligaste som hänt mig någonsin är idag när Armand höll inne knappen i frysen för att den inte skulle lysa under Earth Hour när jag tog ur glassen. Hade vi varit riktigt hardcore hade vi förstås stängt av frysen också, men det gjorde vi inte.

Earth Hour

Ikväll är det Earth Hour. Då ska man släcka ner i en timme mellan 20.30 och 21.30.

Tag tillfället i akt och mys i mörkret med nära och kära, men kom ihåg att det inte är hela världen om grannen har tänt. Detta är bara en manifestation, och det är upp till var och en att välja om man vill delta. Eventuella positiva miljöeffekter från denna timme är försumbara.

Och för övrigt är det sommartid imorgon, dvs klockan ska hoppa från 01:59 till 03:00 i natt. Därmed försvinner alltså två timmar på kort tid.

Smörgåstårta

42 portioner av ICA MAXIs smörgåstårta är lagom till lunch för 25 män och 10 kvinnor. Om vi antar att alla män äter lika mycket, att alla kvinnor äter lika mycket, och att en portion är medelvärdet av dessa mängder får vi att en man äter ungefär 1.5 portioner medan en kvinna äter 0.5 portioner. Detta motsäges inte av en berättelse från en kvinnlig MAXI-arbetare om att hon fick massor smörgåstårta över när hon beställde 6 portioner till 6 personer. (Då hon själv var av kvinnligt kön är det sannolikt att det var fler kvinnor än män bland dessa 6.)

För övrigt kommer ICA MAXIs smörgåstårta egentligen från Cirkuscaféet på Platensgatan.

CAPTCHA!

I England brukar vi mocka vår kompis Gorillan för att han ungefär en gång i veckan säger "This is one of the best meals I've ever had!" i Hall. (Detta skulle i och för sig kunna bero på att Hall-menyn upprepar sig var sjätte vecka.)

Jag har liknande tendenser angående roliga saker.

Det roligaste jag någonsin sett idag är alltså följande:

När jag skulle avinstallera ett antivirusprogram fick jag lösa en CAPTCHA. Detta för att programmet skulle veta att jag inte var ett virus.

Gröngult

Som de flesta vet betyder den gula fasen mellan grönt och rött ljus idag att man ska stanna förutom om det skulle innebära en fara. Så har det dock inte alltid varit - tidigare betydde det bara "snart blir det rött", vilket tolkades som "GASA!!!!!" av många bilister. (Ändringen skedde enligt Wikipedia 1999, efter "1980 års Genève-överenskommelse".)

Trafiksignalcykeln brukade vad jag vet se ut som följer:
Rött - Stanna
Rödgult - Snart blir det grönt
Grönt - Kör
Gröngult - Snart blir det rött

I och med ändringen tog man naturligtvis bort det gröna i gröngult, så det blev:
Rött - Stanna
Rödgult - Snart blir det grönt
Grönt - Kör
Gult - Stanna (om du kan)

Därmed är det konstigt att trafiksignalerna i korsningen Nygårdsvägen - Grenadjärgatan/Rusthållaregården (för västergående trafik) visat gröngult de två gånger jag passerat.

Svävningar

Igår gick jag bakom ett par där killen gick 13 steg under på samma tid som tjejen gick 14. Då uppstod förstås svävningar - att de gick omväxlande i takt och i otakt. Jag blev förvånad över att de lyckades hålla de olika takterna perfekt under de två-tre svävningsperioder jag gick bakom dem - jag kan ju inte ens klappa 4 jämnt mot någon annans 3. Min slutsats är att gångtempot inte är så känsligt för påverkan från yttre faktorer (fast jag synkroniserar alltid min gång mot närmsta medfotgängare).

Hemma

Nu är jag hemma i Sverige. En sak jag noterade på vägen var att städerna som brukar se ut som kluster av distinkta ljusprickar nu istället ser ut som kluster av suddiga ljusfläckar då snön på marken reflekterar mer ljus.

Sedan min hemkomst har jag hunnit med att äta Ming Palace-mat samt spela 15 timmar piano. I övrigt gör jag inget vettigt eftersom jag lovat mig själv att inte plugga den första veckan på lovet.

Win!

Idag vann jag min första badminton(del)match mot någon från ett annat college, bortsett från den gången jag och Bobak spelade mot två småtjejer. Motståndarna hade två bra par och ett dåligt, så vi vann 3 av 9 delmatcher. Därmed har vi återigen förlorat alla matcher på en termin. Det är tur att vi redan ligger i understa divisionen.

Supersup

Fram till början av denna termin hade alla supar jag haft varat hela den inplanerade timmen, på gott och ont. Vissa supervisorer spenderade överbliven tid på mer intressanta frågor, medan andra lade tiden på att gå igenom uppgifterna i detalj trots att både jag och min partner kunde allt.

Nu brukar dock 4 av 7 supervisorer (specifikt de som har applied och applicable, sammanträffande?) avsluta en halvtimme tidigt. Så idag slog vi rekord med en 10 minuter lång sup: Supervisorn sade att hon inte hade någon kommentar innan hon tittade igenom varje uppgift igen för att bekräfta det och så fick vi gå.

Idag blev för övrigt sämst planerad: Jag hade tre supar på Main Site, klockan (brittiskt format) 2-3, 3.30-4.30 och 4.45-5.45 (vilket i praktiken blev 2-2.30, 3.30-3.40, och 4.45-5.45), så det var precis så lite tid emellan att det kändes ovärt att gå tillbaks till Burrell's emellan (drygt 5 minuter enkel resa).

När jag skulle gå till första supen såg jag tre byggarbetare transportera upp en 3-4 meter lång metallstång på ett fyra våningar högt tak. De stod på varannat våningsplan i en byggnadsställning och langade upp stången vertikalt. De hade inget skyddsnät under så jag tog en liten omväg för att inte riskera att bli spetsad.

Trafikvågor

http://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M

På vägen mellan Burrell's och Main Site brukar vi också få vågor av stillastående bilar som färdas uppströms i trafiken. Hastigheten är 1-2 billängder i sekunden (om jag minns rätt), vilket stämmer överens med forskarnas resultat på 20 km/h. Detta innebär att från det att vi ser första bilen stanna längre fram tar det 10-20 sekunder innan stagnationen nått oss, och vi kan korsa mellan två stillastående bilar.

"(Ett) flygplan"

Idag på eftermiddagen såg jag mitt första flygplan sedan jag landade här för nästan två månader sedan (vad jag kan minnas). Nyss såg jag mitt andra. På lördag får jag se ett från insidan igen. Räck upp en hand om du känner igen citatet i titeln.

För övrigt kommer Main Site nu gå på reservström i en vecka, i samband med att någon elcentral byggs om. Tjocka kablar har dragits tvärs över New Court (i en båge runt gräset, såklart) för att förse colleget med ström från generatorer på baksidan.

För mig, som bor ute på vischan i Burrell's, har detta bara inneburit att lunchen var inställd idag medan de kopplade in allt. För dem som bor i New Court med fönster mot floden kommer detta innebära ett konstant bullrande utanför fönstret i en vecka.

Forty

Jag kommer aldrig lära mig att 40 stavas "forty". http://www.sporcle.com/games/White/alphabetical_100

För övrigt råkade Ian ut för följande, för några veckor sedan:

Han stod i tvättstugan när en något äldre kines kom in med en bunt tvätt, pekade på en av torktumlarna och frågade om det bara var att stoppa in kläderna där. Man kan undra hur kinesen hade överlevt i sex veckor utan att tvätta, för att inte tala om förra terminen.

Översyn

Som bekant är supervisions (Cambs., Oxon.: Tutorial) de tillfällen då två studenter sätter sig ner i en timme med en "supervisor" (Mr., Ms., Dr. eller Prof.) och går igenom ett uppgiftsblad.

På väg hem från middagen berättade Ian att han har sju supervisions kvar. Sedan frågade han "Hur många har du?" (sic!), och tillade att han inte visste vad supervisions heter på svenska. Vi funderade då över om "super" skulle tolkas som "över" eller som "super". Det första alternativet är visserligen rimligare, men det andra genererar roligare resultat:

"I have SUPER-vision!!!!"

"Let me put on my SUPER-visor!!!!" (extra kul på svenska)

80%

Nu har drygt 80% av terminen (föreläsningsvis) gått. Jag har 76 uppgifter kvar, fördelat på 11.63 dagar, vilket ger en screwedness på 6.53 uppgifter/dag.

För övrigt skrev Ian "independependent" idag. Det påminde mig om cados "extinctinction".

Och jag tycker fortfarande att det är roligt att "Je suis en retard" låter som "I am a retard".