Trafik

När jag skulle gå till McDå med scado hade vi problem vid rödljusen S:t Lars-/Drottninggatan. Det gick två perioder utan att vi fick grönt. Sedan kom det en buss österifrån som skulle svänga höger samtidigt som det kom en kille från motsatt håll och tryckte på knappen. Plötsligt fick vi grönt, och när killen direkt tog ett steg ut var det för sent för bussen att stanna. Som tur var såg han den och backade tillbaks igen.

Korsningen vid Ansgarskyrkan (Hjälmsätersgatan eller Sandgatan och förlängningen på Bjälbogatan) är intressant, för att det är en stoppliktad bussgata och en cykelväg som korsas. Där brukar man se bilister som väljer att bryta mot motorfordonsförbudet och i samma veva riskera körkortet genom att skita i stopplikten. Jag fick det perfekta läget att se en sån nyss när jag körde om en parkerad bil som startade och plötsligt körde fram utan att blinka, och trängde ut mig på vänster sida vägen eftersom jag redan var jämsides med den. Men ack, han iakttog stopplikten ändå, visserligen lite sent och utan att alla fyra hjulen stannade, men avsikten var god...


Idag

Under natten drömde jag om en pappmugg med spinn < 1/2: Det stod två saker på muggen och jag läste först den ena, vred ett halvt varv, läste den andra, vred ett halvt varv igen, och det första var inte där! Sedan fick jag vrida några varv till innan den första texten dök upp igen.

På väg till skolan, vid korsningen Östgötagatan/Vasavägen såg jag en norråkande cyklist som stod och väntade på grönt på vänster sida vägen. Problemet var att det inte fanns några rödljus för cyklar i den riktningen, och knappen som vederbörande stod och tryckte på hörde till cykelrödljuset för österåkande, vars väg vederbörande också hade blockerat.

Jag var tvungen att cykla till orkestern med fiolen på styret. Ett tips till alla som försöker sig på detta: Se till att fiolen inte kommer i vägen för knät. Ty om man trampar då så trycker man fiolen och därmed ena sidan av styret framåt snabbt, vilket resulterar i en tvär gir...

När jag kom hem övertalade mina föräldrar mig att klippa håret. Det tog några minuters överläggande innan min mor accepterade att hon inte fick klippa något på luggen. Under klippningen förolämpade hon mig dock, så jag stormade ut ur badrummet och nu har jag ett halvklippt hår.

Like minds...

Zihan säger (21:42):

gör smt-finalen

Zihan säger (21:42):

kommit till 4

pelli säger (21:43):

ungefär så tänkte jag efter 30 min :P

Zihan säger (21:43):

har inte gjort första ordentligt dock

pelli säger (21:43):

fast jag räknade 1an som löst trots att jag inte hade gjort nåt med den :P

Zihan säger (21:43):

den verkar ju bara vara jobbig

pelli säger (21:43):

HAHAH :P

Zihan säger (21:43):
haha :P

...


pelli säger (22:11):

fast å andra sidan hade du läst rätt på 2an, och klarat 5an i sista sekund :P

Zihan säger (22:12):

läser du fel på 2:an?

pelli säger (22:12):

ja :P

Zihan säger (22:12):

jag fick ceil(n/2)

pelli säger (22:12):

HAHAH :P

Zihan säger (22:12):

men har säkert tänkt fel så det blir floor istället

pelli säger (22:12):

du läste också fel :P

Zihan säger (22:12):

orka :P

pelli säger (22:12):

läs näst sista ordet i första raden typ :P

Zihan säger (22:12):

aha

Zihan säger (22:12):

men orka

Zihan säger (22:13):

hahahahaaha


Tänkvärt

Livet är orättvist:

Om en tjej har sex med många killar blir hon kallad slampa...

men om en kille gör exakt samma sak blir han kallad bögjävel.

(Idé från http://www.bash.org/?806849)


Lågenergilampa

Visst, glödlampan är ganska ineffektiv och skickar endast ut några enstaka procent som synligt ljus och resten som värmestrålning. Men vad spelar det för roll på vintern när huset ändå ska värmas upp*? Dessutom lyser 11W-lågenergilampan som påstås motsvara en 60W-lampa svagare än en 40W-glödlampa. Det är knappt att den syns på dagen eller duger som mysbelysning på natten...

*Erinil har nu påpekat för mig att jag har fjärrvärme, vilket innebär att glödlampans värmestrålning konsumerar högkvalitativ energi (el) medan elementets värmeenergi kommer från lågkvalitativ energi (värme). Alltså är det inte egalt ur energi-till-värme-synpunkt om man har glödlampa eller lågenergilampa. Argumentet om ljusstyrka håller dock.

JRR Tolkien

Jag läste tidigare i morse om Tolkien på Irregular Webcomic: http://www.irregularwebcomic.net/1708.html men inte förrän jag såg gandalf på 3an nyss insåg jag att jag alltid tänkt mig att Tolkien ser ut som Ian :p

ARLA går händelserna i förväg

Idag finns musiken i datorer och mobiler. Den är som luft, osynlig. Så har det inte alltid varit. Fram till mitten av 1990-talet konsumerade vi inspelad musik genom grammofonskivor, kassettband, CD-skivor och andra mer eller mindre bortglömda former av så kallade ljudbärare.

Källa: "Trattar, mikrofoner och crooners", baksidan av ett mjölkpaket (förp.dag 23 nov 2007)

Morgon

Frukost ska alltid ta så fiskigt lång tid jämfört med andra måltider. Det beror delvis på att jag tillreder den själv, delvis på att bröd tar sån himla lång tid att tugga. Mor tvingade mig att äta en fjärdedels hönökaka, så jag tog tid på hur lång tid det tog om jag skulle tugga varje tugga så att den blev helt mjuk och fuktig, för att inget skulle gegga fast i halsen. Det tog 3m12s, med frenetiskt tuggande! Det betyder att en hel hönökaka, vilket är MINDRE än en frukostportion, hade frukosten bara bestått av bröd med pålägg, tar minst 12 minuter att äta sig igenom. Lägg på att matsmältningen ska gå lugnt till och att brödet ska prepareras, så tar det kanske 20 minuter, allt för en enda liten macka! Har man bråttom med en skollunch går den alltid på max 15 minuter, oftast på 10, och det utan att nånting klibbar fast i halsen.

F.ö. fick jag ett hårstrå i munnen vid tandborstningen för första gången idag. Dags att börja med hårspänne?

Marknadsföring

"[...] and get OpenOffice FREE!"
Är inte OpenOffice alltid gratis?

Spårspring med bil

Nyligen fastnade ett par norrmän med sin bil tvärs över spåret efter att ha följt anvisningar från sin gps:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1276166.ab
Det oroväckande är inte att det finns folk därute som kör bil med gps:en inställd på "fotgängare", utan snarare att gps:en inställd på "fotgängare" inbjuder till spårspring.

Svar på kommentarerna:
Det verkar som att de hade försökt köra över en nedlagd plankorsning. Därmed skulle allt se ut som en väg förutom att det inte finns nån bra vägbana under snön samt att det döljs ett tvärgåendespår under istället. Den som inte ser spåret saknar inte heller plankorsningssignalerna.


Paneldiskussion med matematiker

Vad möter ni för fördomar när ni presenterar er som matematiker?
- Och du tror vi presenterar oss som matematiker!?

Vad har ni för fördomar som matematiker?
- [gör en lång utläggning om hur fördomar kan vara bra, t.ex. fördomen att om man släpper något så faller det till golvet]
- Och här har vi en matematikers uppfattning om vad fördomar är...

Att luras med vetenskap

På TV angående godisförsäljning i skolorna:
"Vi har gjort en undersökning där vi har sett att om man tar bort godsaker från skolan och äter lite bättre där så påverkar det avsevärt andelen barn som utvecklar övervikt och fetma, säger Claude Marcus."
(http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=969746&lid=puff_969748&lpos=rubrik)

Jag kan göra en undersökning som visar att om man gjorde samma sak med sallad - tar bort salladen men ser till att eleverna äter hälsosammare - så skulle eleverna också äta hälsosammare och därmed fetman minska.

(Om det bättre ätandet inte är en effekt av godisborttagandet så är hela undersökningen bajs - då kunde man lika gärna ta bort sallad. Om det bättre ätandet är en effekt av godisborttagandet borde han ha poängterat det.)

Särskrivningen sätter sina spår

Från efterlyst:
Hasse Aro: "...förtvivlad se sin restauranggrill..."

Det visade sig handla om en restaurang som hette "Grill", och Hasse, van vid att läsa särskrivningar tolkade "restaurang Grill" som "restauranggrill"...

Volvos hjul

Volvo har en snillrik uppfinning som hindrar tjuvar från att stjäla ens hjul: En av fem muttrar på varje hjul har inget sexkantigt huvud, utan istället ett spår infräst i huvudet, och för att vrida om den muttern ska man trä på en särskild nyckel med en utbuktning som passar i spåret samt ett sexkantigt huvud för fälgkorset att ta tag om.

Denna uppfinning har en extra finess: Om nyckeln går sönder medan man byter däck, så blir man stående med en bil med några dubbade vinterdäck, några odubbade sommardäck samt körförbud.

Körkort

Tog just min första biltur, skjutsade M till Resecentrum.

Hål i strumporna

Igår hade jag ett hål i mina strumpor, närmare bestämt ovanför vänster stortå. Nyss när jag tog på mig ett par andra strumpor kom jag på att jag borde slänga strumpan med hål i, men båda gårdagens strumpor var hela.

Telefonförsäljare

- Hej, jag heter **** och ringer från Telenor. Som du kanske vet har Telenor köpt upp Campuz Mobile och vi erbjuder dig en sänkning av minutavgiften från 99 till 69 öre/min samtidigt som vi bjuder på en ny mobil.
- Jag porterade det här numret till Tele2 för några dagar sen.
- Jaha, varför det?
- För att de erbjuder 49 öre/min.
- Aha, ja då får jag tacka för mig. Hejdå.

Tecknade djur

Har ni tänkt på att alla tecknade djur har huvudet åt vänster? Undrar om det är tvärtom på t.ex. hebreiska...