Pasta med bacon- och svampstuvning (1 port)

Måttligt riskfylld laboration, använd förkläde!

Materiel: 1 spis (2 hällar), 2 kastruller (2L), vattenkran, avlopp, kinéspinnar, visp, kniv, durkslag.

Kemikalier:
En portion pasta (det är ca 2 port kvar i paketet... oj, allt åkte ner i kastrullen)
Ett paket bacon (140 g)
Lagom mycket champinjoner (2 st, en stor och en liten)
Margarin (50g... nej vänta, 25 g)
1 msk mjöl (för säkerhets skull tar vi en rågad sked... hmm... okej, lite till då)
Obestämd mängd mjölk (häll tills allt täcks)
Kryddor (salt, grovmalen svartpeppar, nymalen vitpeppar, timjan i lagom mängd)

Utförande:
Starta pastaprocessen genom att koka upp pastavatten (ca 1L) i en kastrull med locket på. När vattnet senare kokar ska locket avlägsnas, pastan läggas i och en timer ställas på 11 min. Medan pastan är i skall vattnet röras om med pinnarna med ca 2 minuters mellanrum.
Under tiden pastaprocessen pågår ska stuvningen tillagas:
Stek baconet (skuret i små bitar) i den andra kastrullen, eller i separat stekpanna för bästa effekt.
Lägg i champinjoerna, skivade, när baconet nästan är klart (i kastrullen).
Lägg i margarinet och rör om.
Häll på mjölet och blanda om med pinnarna.
Häll på mjölken och vispa.
Koka upp under vispning.
Tillsätt kryddorna.

När timern ringer skall resultatet från pastaprocessen filtreras genom ett durkslag.
Blanda ihop allt och ät.

Kommentarer
Pescado [http://foxears.gurka.se] (2007-10-19 @ 00:20:09):

Du har skrivit för mycket labrapporter :p var är din ditt resultat, slutsats och siskussion? och ta bort el svampo *kräks*



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: