God Mat

De senaste två dagarna har jag ätit god mat:
1) Barillas Tortellini (som säljs torkade i små påsar), middag hos mi cado
2) Gräslöksost, frukost hos mi cado
3) Fetaostburgare, lunch på Stångebro Gatukök

Jag ska köpa tortellinin och gräslöksosten imorgon när jag åker och handlar med pappa för andra gången på väldigt många år.
---
Så idag (fredag) var en MB-dag (fast MB skulle väl kalla det en GP-dag).

Efter att jag åkt med mi scado till Uni, där hon skrev tenta, tog jag mig till Tegskiftesgatan. MBs buss var sen ut från ReC, men det löste sig och vi hamnade på 555 mot Haraldsbo. Problemet var att MB tittat fel i tidtabellen och valt ut en sommartur istället för en vintertur för färden tillbaka, så returbussen skulle istället avgå en minut innan ditbussen anlände. Dessutom var vi fem minuter sena, så vi hoppade av i Nykil för att hinna med bussen tillbaks. Det visade sig dock att det var samma buss ändå. Enligt 555-tidtabellen ska bussen i båda riktningar avåka från ändhållplatsen innan föregående tur kommit fram, men det går ändå jämnt ut med bara en fysisk buss.

Vi åkte sedan till Mobilia köpcentrum (inte det som ligger i Malmö, utan det som ligger i Mantorp), för att äta lunch på Frasses, men det misslyckades för att vi inte orkade gå från köpcentret till hamburgerrestaurangen i snöovädret, så vi tog samma buss tillbaks igen.

Bussen som gick till Mobilia hade en underlig tidtabell: på fredagar går den ut till en kyrka och väntar i en kvart innan den åker tillbaks igen. Det är enda bussturen till kyrkan i veckan, så trafikplanerarna har antingen tänkt sig att eventuella kyrkobesökare ska gå åt en hållet, eller besöka kyrkan i endast en kvart, eller besöka kyrkan i ett helt antal veckor plus en kvart.

När vi tog bussen hem från Mobilia fastnade vi i en korsning. Det var stopplikt och uppförsbacke, och bussen slirade när den skulle starta igen. Chauffören misstänkte att det var något tekniskt fel, för att när han gav gas så fick hjulen grepp till en början och bussen rörde sig framåt några decimeter, men sedan så tappade de greppet igen. Medan bussen stod och hoppade vid stoppskylten kom det bilar bakifrån. De skulle alla svänga höger och trängde sig förbi på både vänster och höger sida så att de nästan krockade med varandra.

Vi kom ur korsningen men fick problem längre fram. Vi stod och tuggade ett bra tag utanför en pastorsexpedition och någon erbjöd oss sand men chauffören sade att det inte hjälpte. Så småningom kom vi iallafall tillbaks till Mantorp, om än sådär 20 minuter sena.

Lunchen intogs som sagt på Stångebro Gatukök och var god.

På eftermiddagen åkte vi ut till Ulrika och senare på kvällen var vi och härjade längs 34an söderut.

Kommentarer
Tim [http://gurka.se] (2008-12-12 @ 23:15:51):

Fetaostburgare hade jag aldrig hört talas om. Däremot har Stångebro gatukök ananasburgare, vilket jag inte sett på någon annan plats.


Rävöra [http://foxears.gurka.se] (2008-12-13 @ 02:16:09):

Vi hade problem med 12:an på Universitetet. Det slirade när den skulle starta och fick inte grepp. Som tur var är det nerförsbacke så bussen kunde (när den låtit fordonen bakom passera) rulla bakåt och sedan köra iväg.



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: