Dagens kines-TV

När jag kom hem idag från balrepetitionen var det en debatt från Frankrike om Kina-OS. Det var läskigt att se en kines tala franska! Dessutom sändes debatten i kinesisk TV så det var textat på kinesiska. Gissa om jag lyssnade eller läste!

Vid kvällsmaten idag var det ett program om Hong Kong. Där upprörde sig kineserna över, enligt pappa, att britterna hade styrt Hong Kong i 100 år med eget tillsatta ledare och utan demokratiska val för att sedan återlämna det till kineserna 1997 och därefter klaga hos dem över att Hong Kong inte varit särskilt demokratiskt efter återlämnandet.

Jag fick också veta att "gamle Deng", en numera avliden kommunistledare, varit utbytesstudent i Frankrike och importerade croissanten till Kina (fast de visade en bild på en baguette).

Kommentarer
Maria [http://spegelglas.blog.com] (2008-04-13 @ 23:30:07):

Du både läste och lyssnade. och som kommentar till vildäpple vattnet, så smakar det INTE alkohol eller öl. Det finns inget i smaken som ens påminner om dessa två karakteristiska smaker! Kolla upp smaklökarna, eller drick mer sprit så känner du skillnaden ;)



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: