IMO11

Igar var det en jobbig heldag av exkursion. Pa morgonen var spartanernas uttryck "tonight we dine in hell" ganska passande.

Dagen började ganska okej med en timmes bussresa till Segovia (en gammal stad) och tva timmars lugn vandring där. Sedan akte vi till El Escorial (ett kloster med fotbollsplaner och pool i närheten). Vi anlände omkring 14.00, och da at vi var picknicklunch, som bestod av tva baguetter varav den ena hade fyra skivor skinka instoppad och den andra nagon sorts potatis- och äggomelett. Det var varken mycket eller god mat.

Sedan satt vi och trakade fram till 15.45, da vi gick upp till klostret och stod utanför i solen och trängdes för att fa komma in och fa en guidad tur. Turen tog ungefär tva timmar, och sedan gick vi tillbaks till fotbollsplanerna och poolen. Efter att ha slagit ihjäl nästan fyra timmar till pa att inte göra nagat började maten serveras.

En cateringfirma hade satt upp tva stora eldar som de stekte pommes frites i en stor stekpanna (ca 1,5 m i diameter) och tortilla (potatis- och äggomelett) i en annan stor stekpanna pa. Brevid fanns även stekar. Det var ganska lämplig mat, eftersom klostret var dedikerat at Sankt Lars som dog genom att bli grillad levande. Utsmyckningarna i klostret var ocksa stekspadar lite da och da.

Problemet var bara att 600 pers skulle fa den där maten. Kön växte sig lang direkt, men sedan bestämde ledningen att guiderna skulle hämta maten at sina lag för att underlätta, men sedan kom de pa att guiderna inte alls kunde bära sex portioner med mat själva sa det blev lang kö igen. Jag och Peter var inte i kön, utan vi satt och väntade vid ett bord. En och en halv timme senare, vid 23.00, blev kön äntligen sa kort att vi kunde ga och ta mat. Da hade vi inte ätit nagat (och inte ens haft möjligheten att ga sjÄlva och skaffa mat) pa drygt atta timmar.

Da hade pommes fritesen redan tagit slut, och vi fick endast sallad, tre stekbitar, en tortillaklump samt en plastgaffel att äta allt med. Helvetet var inte ett ord starkt nog för att beskriva den middagen.

Under tiden hade en fotbollsturnering pagatt men eftersom de inte hade räknat med att maten skulle ta sa lang tid hann de inte spela finalen innan vi skulle aka hem med bussarna vid midnatt.

Var guide hade hört rykten att organisatörerna planerat dagen sa lang och tröttsam för att vi inte skulle orka ga ut och festa efterat. Jag funderade pa om vi inte alla borde ga ut till McDonald's i protest samt för att äta oss mätta istället, men jag var för trött.

De följande tre dagarna kommer vi ocksa atervända hem vid midnatt enligt planeringen. Spanskjävlar!


Kommentarer
ammzor (2008-08-05 @ 03:21:47):

tortilla de patata är typ det godaste som finns! mmmmmm..Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: