IMO3

Vi har ganska fasta matvanor nu. Pa studenthemmet där vi bor serveras frukost fram till 9.00, lunch vid 14.00 och middag vid 21.00. Till frukost kan man ta bröd eller rostat bröd eller orostat bröd; mjölk, juice, kaffe och choklad samt en förpackad efterrätt. Till lunch och middag far man välja mellan tva förrätter (varav den ena brukar vara sallad), tva huvudrätter (som främst är en kött- eller fiskbit), och tva desserter (varav den ena brukar vara frukt). Vi svenskar brukar ta massor bröd till och hälla olivolja pa, sa att det gar at ungefär en halv deciliter vid vart bord varje maltid.

Pa förmiddagen idag hade vi en liten exkursion. Vi besökte först en gammal tagstation ombyggd till shoppingcentrum (som man för övrigt inte fick ta kort i) för att den lag bredvid tunnelbanestationen. Sedan sag vi en liten kyrka som Goya lag begravd och hade malat i. Jana klagade pa att man varken fick ta kort eller hade möjlighet att köpa broschyrer eller dylikt med bilder pa freskerna.

Guidade av Erics handhallna GPS fann vi till slut vart mal - ett egyptiskt tempel. Det var tydligen en modern gava till Spanien, sa det hade luftkonditionering och var inrett som ett museum med IR-sensorer och diabildsprojektorer som beskrev vad som hade hänt i de olika rummen om museet hade varit ett riktigt tempel. Det fanns ocksa en modell pa hur templet skulle ha sett ut (eller har sett ut innan det flyttades) och det var ganska likt förutom att det pa modellen fanns tva murar framför templet med portar i medan museet endast hade portvalv utan mur runt.

Nu ar vi hemma igen som planerat, och det är tur det, för det börjar redan bli outhärdligt att vistas utomhus. IMO-exkursionsplanerarna kommer nog inte vara lika hänsynsfulla.

Ikväll kommer kanadensarna och efter att de sovit ut ska vi träna tillsammans. Det känns lite konstigt att Yufei, som vi tränade tillsammans med i Slovenien för tva ar sen, nu är Kanadas vice lagledare. Fast det är inte värre än att tysken som tävlade i IMO senast förra aret och vann sin fjärde medalj (silver första gangen, guld resten) nu är Tysklands vice lagledare.


Kommentarer
Rävöra [http://midnattsbarn.blogg.se/] (2008-07-10 @ 13:27:51):

te pescado (L)lycko tillo i värmen ^^Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: