Klurigt!

När min mor backade in på garageuppfarten kom grannen över och sade att vänster bakljus inte fungerade.

Det intressanta var att båda lamporna (de är två stycken staplade i höjd) inte fungerade och att bilen inte gav felmeddelande. En av de två lamporna brukar fela med jämna mellanrum och då säger bilen "lampfel positionsljus". Nu sade den ingenting.

Säkringen för positions-/parkeringsljus vänster fram och bak var det inget fel på, eftersom parkeringsljuset fram lyste, och för säkerhets skull drog jag ut säkringen och noterade att framljuset slocknade och att säkringen var hel. (Visserligen säger det där ingenting ifall manualen felaktigt angett den säkringen, och det egentligen är en annan som leder till bakljusen och är trasig.)

Till slut öppnade jag lamputrymmet och tittade efter. Jag kunde inte hitta lamporna, men jag såg två hål som det kom in rödfiltrerat dagsljus ifrån. Jag var halvvägs tillbaka till förarplatsen för att läsa i manualen var lamporna fanns innan jag insåg vad som var fel. Jag öppnade utrymmet igen, tittade efter, och fann en panel med fyra lampor på hängandes i en strömkabel. Jag satte tillbaks panelen så att två av lamporna gick in i hålen jag sett tidigare, och allt fungerade igen!

Och sensmoralen är: Om du ser att en lampa inte lyser, kolla först att du ser lampan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: