Äpplen

Den senaste veckan har Sainsbury's haft slut på äpplen så jag har levt på apelsiner istället. Nu är de dock tillbaks, fast 6% dyrare.

Något jag glömde nämna igår tisdag var att gul flagg bara är förbud för fyror och åttor att ge sig ut på vattnet. Därför badkarade vi istället. Vattennivån var någon decimeter högre än vanligt så kajkanten var ungefär en halvmeter ut i vattnet. Detta innebär att vi var tvungna att ta av oss skorna och plaska ut för att sätta oss i båten. När vi sedan som sista paret ut var tvungna att ta upp badkaret på land stod vi barfota i vattnet i några minuter. Efteråt kände jag sympati för de som frös ihjäl i vattnet när titanic förliste, samt för Jocke som en gång i mellanstadiet stoppade sitt finger i iskallt vatten under en längre period.

Idag var en av de få dagar då det varken regnade eller blåste. Trots det kunde vi inte ta ut en åtta, för vi var bara fyra stycken. Vi rodde alla fyra samtidigt, och det gick skit för att båten var helt obalanserad, men det är helt naturligt :p

I mina senaste irranden på Wikipedia påmindes jag om en film jag såg tidigare iår: Hot Fuzz. Den innehöll bland annat en referens till filmen Léon (The Professional). Hälsa Stefan att han bör se den (den sistnämnda filmen, det vill säga).

Något annat jag gjort nyligen är att titta på Youtube-filmer om motargument till 9/11-konspirationsteorierna. Det mest slående är det som krossar konspirationsfilmen "In Plane Site [sic!]", vars titel anspelar på att det andra WTC-flygplanet egentligen var ett militärplan som avfyrande en missil mot tornet innan det själv gick igenom och att missilen avfyrades från en utbyggnad på planet som var  "in plain sight" (om jag inte minns helt fel). Som bevis pekade filmen på filmer som visade det mörka flygplanet med en buckla under vingarna samt något långsmalt och vitt framför planet i kraschögonblicket, och jämförde med en bild på undersidan av ett annat flygplan av samma modell.

Motargumentatörerna jämförde istället med ett flygplan av samma modell FRÅN SAMMA FLYGBOLAG. Då kunde man tydligt se att alla plan var mörkt målade med en vit rand längs buken, och den mörka färgen gjorde det även lättare att urskilja bucklan under vingarna där landningsställen förvarades.

Trevliga filmer: http://www.youtube.com/RKOwens4

Vill ni höra om en riktig konspiration?
År 1999 - J.K. Rowlings succéroman Harry Potter och de vises sten kommer ut i norsk version. Den gyllene kvicken, ett föremål från den magiska sporten Quidditch, översätts till "gullsnoppen".
År 2000 - Svenska pop-/rock-bandet kent släpper "B-sidor 95-00", en samlingsskiva som består av två skivor med B-sidor från gamla singlar samt visst nytt material. Som bonusspår finns låten "Papin Jahti" (som för övrigt inte är ett eget spår utan kommer efter ca 15 minuters tystnad bakom sista låten). I refrängen finns frasen "Kultainen kikkeli" - den gyllene snoppen.
Sammanträffande? DUH.

Kommentarer
Rävöra [http://foxears.gurka.se] (2008-11-13 @ 21:00:22):

normännen är så roliga :P

här kan man hitta fler dumma/konstiga översättningar av dem: http://www.eulenfeder.de/int/gbframes.htmlKommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: