FAIL

Igår (fredag) kväll hade vi pizzakväll i korridoren. Det var gott men smått dyrt.

Idag har kantats av FAILs.

Rowing FAIL:
Idag var det Clare's Novices. I vårt första race vann vi (First and Third B) över Girton A med hästlängder (eller snarare båtlängder), trots att jag krabbade, men andra racet krabbade jag igen och då drog motståndarna (CCAT A) ifrån. Det gick ungefär lika dåligt för FaT A och FaT C, medan FaT D blev diskvalificerade för sen ankomst (det var tre olika tider angivna på hemsidan och de råkade lita på fel - misstaget rättades i efterhand men laget fick ingen ursäkt).

T-Shirt FAIL:
Under några veckor hade det planerats inför "Cowley's Last Lecture", och några eldsjälar hade arrangerat för att trycka upp T-shirtar som det stod "MATHS IS FUN ...maybe" på som alla skulle ha på sig på sista Vectors&Matrices-föreläsningen nu på tisdag. Dock fick vi veta för en dryg vecka sedan att Cowley inte skulle kunna inställa sig vid sin sista föreläsning, utan att vi skulle ha vikarie då istället, så T-shirtdagen flyttades till idag istället. Över 150 av 250 matematiker betalade 4 pund var till arrangörerna, och igår anlände T-shirtarna. Så dök jag upp idag, 45 minuter sen efter rodden, endast för att finna en halvtom föreläsningssal och Bobak (vars namn bland annat betyder rumpa och bajs på flera olika europeiska språk) ståendes vid overheadprojektorn imiterandes Dr. Cowley. Det visade sig att föreläsningen var inställd och flyttad till torsdag istället (vilket jag kanske kommer missa på grund av nästa roddtävling). Förhoppningsvis dyker Dr. Cowley upp då.

Political Correctness FAIL:
I min post hittade jag idag ett reklamblad som det stod "The sky's the limit. Cambridge Ethnic Minority Careers Fair" på. Det antyder att etniska minoriteter inte kan bli astronauter.

Movie FAIL:
På kvällen såg jag Die Hard 4 i WLT med M1 och M2 (det var ursprungligen bara menat för seniorerna men de ändrade sig och ett mail gick ut vid 4-tiden på eftermiddagen att det skulle bli filmvisning för alla roddare samt intresserade vänner vid 7 - jag var den enda som nappade). Det var en minst sagt intressant film, fastän Bruce Willis såg ut som en gammal gubbe. En lista över filmens nämnvärda scener:
* Bruce kör en bil jagad av en helikopter. Han kör över en brandpost, och vattnet sprutar upp och träffar kulsprutemannen som faller ner.
* Bruce och hackerpojken kör in i en tunnel, och cyberbovarna öppnar tunneln för biltrafik från båda håll i alla filer. Det blir masskollision och Bruce och hackerpojken går ur sin bil. Då kommer en bil tumlandes på bredden mot dem, men de blir räddade av att två bilar kör förbi på var sin sida om dem som bilen studsar på.
* Bruce kör ut ur tunneln rakt mot helikoptern som väntar utanför och hoppar ut ur bilen, som fortsätter upp över ett vaktbås och träffar helikoptern.
* För att släcka ner östra USA måste cyberbovarna enligt handlingen fysiskt ta sig till en viktig elstation. Huvudcyberbovens flickvän får uppdraget, och blir dödad av Bruce som dyker upp på platsen. Som hämnd styr huvudcyberboven om gasflödet i landet så att all gas pumpas mot elstationen. Gasen självantänds i ledningarna och exploderar i serie mot elstationen. När till slut stationen exploderar slås strömmen i östra USA ut. (Varför kunde de inte pumpat gas mot stationen istället för att skicka flickvännen dit i så fall?)
* Mot slutet har Bruce tagit över cyberbovarnas långtradare, och de lurar ett jaktplan att anfalla honom. Han kör på en väg under en motorvägsbro som träffas av en missil och rasar i sekvens bakom honom. Sedan kommer han till en stor spiral där en sektion från våningen ovanför faller ner framför honom, och han gasar upp för den. Dock är det så realistiskt att långtradaren inte kommer ända upp, och han måste hoppa ut. Dock lyckas han få ner skräp i jaktplanets motor (det hovrar vid vägbanan) och han hoppar också upp på jaktplanet en stund innan han måste hoppa av igen för att det störtar.
* Huvudcyberboven har lamslagit hela USA genom att slå ut trafikljus, tågsignaler och flygsystem samt rensat all finansdata. Dock har USA efter 9-11 byggt ett backupdatorsystem som sparar ner hur mycket pengar som finns på bankkonton, i aktier och liknande så att samhället kan återskapas även efter en cyberattack. Huvudcyberbovens mål är att ladda ner denna data på sin hårddisk, för då kan han stjäla pengar fritt från kontona genom att ändra i siffrorna. (Okej att man stjäl pengar om man ändrar siffrorna i ett bankkonto, men det förutsätter att banken inte misstänker att siffrorna blivit ändrade. Att ändra siffrorna i en backup får bara effekt om backupen återinstalleras utan att någon misstänker fuffens, och det lär någon göra.)
* I slutet har Bruce blivit skjuten i axeln och huvudcyberboven håller fast honom medan en annan lakej har hans dotter och hackerpojken tvingas "låsa upp" huvudcyberbovens dator. Anledningen är att Bruce ska få se dottern och hackerpojken dö innan han själv dör. Bruce börjar dåsa bort men huvudcyberboven trycker in sin pistol i hans sår så att smärtan väcker honom. Då tar Bruce tag i pistolen och avlossar ett skott som går igenom hans axel och in i huvudcyberbovens hjärta så att han dör.

Kommentarer
Tim [http://gurka.se] (2008-11-30 @ 08:52:36):

Dessutom hoppar längtradaren när den kör över ett stort hål i vägen.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: