Rulltrappa

För några dagar sedan föll en 14-årig kille i en svensk stad (vars namn har utelämnats på grund av risken för sammanblandning hos censurbyrån med en viss förbjuden sekt) från en rulltrappa och avled senare på sjukhus. Han hade suttit på räcket och fallit baklänges. En helt onödig risk att ta.

Folk tar liknande onödiga risker hela tiden, och så länge folk gör det kan man förvänta sig liknande tragedier på regelbunden basis. Tänk på det nästa gång ni tar en onödig risk, och kom ihåg att ett agerande inte är rättfärdigat bara för att inget hände just den gången.

För övrigt har jag alltid haft misstro till rulltrappor. Ett midjehögt räcke ska tydligen kunna hindra en från att falla flera våningar ner mot en food court och säker död. Särskilt läskig var rulltrappan jag såg (men inte åkte) i en kinesisk (?) galleria: Gallerian hade ett stort öppet område i mitten, och i luften ovanför, tvärs över "hålet", gick en tvåvåningsrulltrappa, med risk för fritt fall åt båda hållen. Näst läskigast var rulltrapporna i National Centre for the Performing Arts i Peking, där man kunde falla fem våningar om man ramlade av rulltrappan (åt endera hållet).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: