Banan- och chokladtårta

Igår kväll anlände micado med massor nudlar, varav jag åt ett paket till middag.

Jag lade smartiesarna på gelén när den hade börjat stelna. Dock blev resultatet att smartiesfärgen diffunderade ut i den omgivande gelén och förorenade den så att den återgick till flytande form. På morgonen när jag vände uppochner på allt ramlade alla smarties loss medan gelén satt fast i ursprungsformen, och när jag återinverterade var det små gropar kvar i den fasta gelén.

Idag gick vi på Sainsbury's och köpte tårtingredienser. Grädde, bananer och choklad var lätt; smör och socker köpte vi utan att veta riktigt varför; och tårtbotten var i princip omöjligt att hitta. Det slutade med att vi köpte två pajformsliknande tårtbottnar.

Recept (improviserat) (8 bitar):
300g mjölkchoklad (fast bara 200g behövs) [£0.81]
5 bananer [£0.5]
100g smör (vi vet inte varför vi hade i det) [£0.24]
2 tårtbottnar (17cm diam) [£1.18]
3 dl grädde [£0.84]

Smält chokladen i en skål i vatten i en kastrull och mosa 2 bananer under tiden. Släng i 100g smör i chokladen utan att veta varför och låt smälta. Häll i lite grädde utan att veta varför. Ta bort från värmen och släng i de mosade bananerna. Låt svalna. Under tiden, skiva två bananer och lägg på varsin tårtbotten. Skaka/vispa grädden (gräddskak är snabbare än elvisp!). Häll chokladbanansörjan på bottentårtbotten, bred på hälften av grädden, ställ nästa tårtbotten ovanpå, och häll så mycket som möjligt av sörjan på den botten också. Bred sedan på resten av grädden och garnera med en skivad banan. Smeta överflödig choklad runt tårtan.PS. Tårtan blev jättegod!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: