Kyssförbud

Scenario:
En grupp ungdomar bestämmer sig en dag för att varje gång de går över ett obevakat övergångsställe ställa sig och dansa halvvägs över i en minut, medan bilarna står och tutar, innan de fortsätter gå. Några dagar senare inför kommunen ett dansförbud på alla övergångsställen. "Ska man inte få dansa offentligt?" gråter ungdomarna ut inför aftonbladets reporter.

Verklighet:
aftonbladet.se innehöll idag detta:
---
TV: Här är kärleksparets heta kyssar förbjudna
Förbudshysteri eller vettig åtgärd?

Se klippet och avgör själv.
---
Det är  en tågstation som har satt upp "kissing zones" och "no kissing zones", efter att hånglande passagerare stoppat upp trafikantflödet. Att påstå att detta är förbudshysteri är ovettigt - det har inget med själva hånglandet att göra, utan det faktum att man står i vägen för alla andra. (Dock skulle man ju kunnat använda bättre skyltar, eller åtminstone satt upp "please do not block the way for fellow passengers" under).

Att aftonbladets reporter försöker förvränga frågan är tydligt ifrån omröstningen de har under:
---
Tycker du att det är okej att kyssas offentligt?  Ja/Nej/Har ingen åsikt
---
Frågan är inte om man ska få kyssas offentligt, utan om man ska få stå i vägen varthelst man känner för det!

Att länka samma tv-klippet med den frågan är ungefär som att fråga:
"200 år sedan Darwin. Tror du att universum uppstod i Big Bang?"
EVOLUTIONSTEORIN HAR INGET MED UNIVERSUMS UPPKOMST ATT GÖRA.
Faktum är att EVOLUTIONSTEORIN HAR INGET MED LIVETS UPPKOMST ATT GÖRA heller, utan strikt talat beskriver evolutionsteorin bara hur olika arter uppstår från en gemensam urform.

Kommentarer
Viktor (2009-02-28 @ 20:19:48):

Jag gissar att "200 år sedan Darwin. Tror du att universum uppstod i Big Bang?" var en fråga på antingen aftonbladet eller expressen eftersom den är dum nog.


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2009-03-01 @ 00:38:18):

Nej, jag har inte sett det på någon av de tidningarna. Däremot ser jag ofta på youtube "Hur kan du tro på evolutionsteorin, att något uppstod ur inget?"För övrigt anser jag personligen att det är vettigare att säga "Alla bevis pekar på att big bang skedde, men vi vet inte varför (om det går att prata om varför) eller vad som fanns innan det (om det går att prata om innan)" än att säga "Det är befängt att tro att något uppstod ur inget, det måste finnas en allsmäktig skapare som alltid har funnits och därmed aldrig uppstod och han skapade detta något (som kan vara big bang, jorden, och/eller alla djurarter)".Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: