FRA resistance FAIL

Idag kom jag av en händelse över denna FAIL: http://www.dn.se/nyheter/politik/grasrotter-effektiv-pr-1.810458
(Okej, jag erkänner, jag RSS-prenumererar på Sten Tolgfors blogg)

Det de flesta bloggare trodde var en spontan folkstorm mot FRA-lagen och en vinst för yttrandefriheten sägs egentligen vara ett PR-trick som okända människor betalat miljontals kronor för. Notera att det är irrelevant huruvida FRA-lagen är bra eller dålig. Poängen är, om artikeln varit sann, att folket som var så stolta över att ha lyckats med något egentligen bara var marionetter i ett större politiskt spel.

(I vilket fall finns det nog ganska många bloggare där ute som inte hade någon aning om vad FRA-lagen egentligen handlade om innan de började yttrycka sin avsky mot den. Det är ett exempel på FAILad demokrati. Jag personligen litar på att om något går igenom riksdagen så blir effekterna inte värre än om en folkomröstning skulle bestämma något.)

Kommentarer
Tim [http://gurka.se/] (2009-03-02 @ 10:09:03):

Är det plötsligt inte spontant om några av de mer engagerade är PR-byråer?


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2009-03-02 @ 19:41:45):

Man kan ju se det då som att PR-byråerna planerat spontaniteten.Skulle kristendomen vara densamma om det visade sig att alla dagens präster var ateister köpta av en PR-byrå?


Tim [http://dlogg.se/] (2009-03-02 @ 19:50:34):

Nej, men om de var troende som blev betalda av PR-byråer (ex. kyrkan) eller konverterade när de insåg att frågan existerade.Insåg nu att du kanske syftade på att PR-byråerna skulle ha anställts av någon vars främsta syfte inte var att stoppa lagarna. I så fall vore det väl icke-spontant.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: