Vandring

3 gånger om dagen (+1 extra på helgdagar) vandrar vi de 700 metrarna mellan Burrell's och Hall: från lunchen (som vi går direkt till från föreläsningarna) samt till och från middagen. Vandringen tar oss i tur och ordning förbi:
* Grinden vid Burrell's. Andymc bor i ett av husen vid grinden, som med lite fantasi ser ut som Argonath i Sagan om ringen (de två stenstoderna vid floden i slutet av första boken/filmen).
* Fellows' Garden. Här finns ingen belysning så det är kolsvart på natten (dvs från klockan 5). När det är ljust ser man dock ofta ekorrar springa runt bland träden.
* Fellows' Garden gate. Denna grind öppnas med kortläsare, men den stängs så långsamt att man från 100 meter bara behöver jogga lätt för att komma fram i tid till att bryta rörelsedetektorstrålen innan grinden gått igen så att den öppnas igen utan att man behöver ta fram sitt kort.
* Queen's Road. Denna väg är fullproppad med bilar i norrgående riktning exakt klockan 6, när vi går till middagen. Har vi tur står trafiken still så att vi kan korsa vägen, men vanligtvis rullar det bara väldigt långsamt - tillräckligt snabbt för att vi inte ska kunna gå över, men tillräckligt långsamt för att luckorna som bildas vid trafikljuset 120 meter uppströms inte hinner komma till oss innan det blir grönt igen och de fylls igen.
* Grinden mot Trinity. All biltrafik till Trinity passerar genom denna grind, så den är alltid öppen, förutom en liten stund mitt i natten då man måste gå en lång omväg för att komma till Burrell's, which I found out the hard way. När det är mörkt ser denna grind och allén bakom ut som om de vore ingången till Draculas slott.
* The Avenue genom The Backs. Även här är det också kolsvart på kvällen, men då och då åker det förbi en bil som lyser upp vägen medan man får gå i gåsmarch längs vägkanten för att inte bli överkörd. Här såg jag idag en ekorre, och när jag tittade närmre fann jag att dess svans var genomskinlig (detta är huvudpoängen i dagens inlägg).
* Bron över Cam. På dagarna ser man puntare åka förbi på floden, och på kvällarna oroar man sig för att gå rakt ner i vattnet eftersom det är så mörkt att bron inte syns.
* Porten till New Court. Här står det en porter som hänvisar alla turister till sidoingången. Ibland får man frågan "Are you members of the College?" och då får man visa upp sitt uni-kort. (Detta är vettigt, till skillnad från den person som bad om ID efter att jag just öppnat en låst grind med kortet.)
* New Court, Nevile's Court och slutligen HALL.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: