Savetrees 2

Nu har jag skannat in alla mina papper från denna termin: totalt 179 sidor föreläsningsanteckningar, 135 sidor inluppar (bortsett från de två jag lämnade i England samt den jag inte har gjort) och 143 sidor handouts. Jag har alltså använt drygt 300 sidor, dvs 150 ark, renskrivningspapper, och jag gissar att ungefär lika mycket ren kladdpapperyta har gått åt.

Jag har också hittat (men ännu inte använt) en outsinlig kladdpapperskälla: datorsalen på CMS (a.k.a. CATAM-rummet). Jag fick ganska nyligen reda på att jag fick motsvarande drygt 1000 sidor i utskriftskredit på CMS när jag började, och troligen har alla andra också fått det eftersom det alltid ligger en massa utskrivna papper runt skrivaren (och i återvinningstunnan) som ingen vill ha.

En annan metod att spara papper är att skriva med blyerts och sedan sudda för att använda papperet igen (och igen och igen och igen och igen och igen). Frågan är om papperssparandet motiverar suddslöseriet, men mitt sudd är så stort att det antagligen kommer försvinna för alltid innan det tar slut, så lite extra suddning är inget problem. Jag har inte provat detta heller, men jag har suddat anteckningar jag fick av en blyertsanvändande sup(ervis)or en gång (oroa er inte - ingen information gick förlorad, jämfört med om suporn hade slängt papperet direkt).

En annan grej jag har försökt spara är tandkräm, genom att klippa upp en "tom" tandkrämstub. Det låg massor tandkräm kvar i de två längsgående vecken, så jag klippte upp tuben på längden, men då torkade tandkrämen och blev obrukbar efter tre användningar. Nästa gång ska jag klippa upp lite i taget.

En tredje grej jag har försökt spara är tvättmedel, genom att väga min tvätt med den bagagevåg (dynamometer) jag införskaffat från Teknikmagasinet för att slippa oroa mig för bagagevikten innan mina hemresor från England. Det visade sig att min tvätt väger 5 kg trots att den fyller en 7-kg-tvättmaskin. Därmed använder jag numera 2 tabletter per tvätt istället för 3.

Kommentarer
Katarina [http://kirschbeeren.blogspot.com] (2010-12-16 @ 15:59:44):

Ett annat tips för att slippa få tandkrämen att torka: klipp tuben mitt itu, när du tagit tandkräm så sätter du ihop delarna med varandra igen genom lite överlappning. Du kan behöva trycka ihop den del som är "inuti" den andra, men annars fungerar det utmärkt!



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: