Uniform

Inför förra terminsstarten höjde jag min levnadsstandard ytterligare genom att uniformisera mina strumpor. Jag har nu 10 identiska par svarta strumpor (med planer att köpa in fler), och kommer aldrig mer behöva ödsla tid på att para strumpor efter tvätt - det är bara att slänga strumporna i en hög i byrålådan och ta ut två i taget för användning!

Enda nackdelen är att man inte märker när man tappar bort strumpor.

Kommentarer
Viktor (2011-12-12 @ 17:53:27):

Kan inte att man inte märker när man tappar strumpor ses som positivt lika gärna? Man märker det inte eftersom det inte spelar någon roll förrän man tappat bort så många att man blir tvungen att tvätta oftare.


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2011-12-12 @ 18:12:42):

Poängen är att om man parar ihop sina strumpor direkt efter tvätt, och det blir udda strumpor över, så kan man genast gå tillbaka till tvättstugan och förhoppningsvis hitta strumpan man har tappat. Det är dock lite sent att leta några år senare, när man märker att man bara har hälften kvar :p Men visst, på vägen dit har man då helt sluppit gå tillbaka och leta! :)


Erik (2011-12-14 @ 23:53:26):

Jag kör samma system, dvs, svarta strumpor. Med den skillnaden att jag ändå parar ihop mina strumpor. Det tar visserligen någon minut längre tid än om man bara kastar in dem i en låda. Men det går avsevärt snabbare än att para ihop en strumpa med en viss annan strumpa. Och genom mitt system upptäcker man om en strumpa saknas! (Sannolikheten att två st har tappats är låg)


Viktor (2011-12-17 @ 19:08:56):

Jag har istället systemet vad gäller borttappade strumpor att jag för runt trumman minst ett varv och känner på insidan (alltså där jag inte ser) både innan jag stoppar in tvätt och efter att jag tagit ut den. Innan för att se så att inte personen före mig glömt något (som skulle kunna missfärga mina saker) och efter för att inte själv glömma kvar saker. Så det är knappast där jag tappar bort kläder.


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2011-12-17 @ 21:09:12):

Viktor: Jag gör också så, och jag tittar mig noga för på golvet innan jag lämnar tvättstugan. Likt förbaskat blir det ibland strumpor kvar såväl i tvättmaskinen, i torktumlaren och på golvet!Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: