Upgrade Complete!

Efter ett och ett halvt års ombyggnad är äntligen nya köket och serveringen klara. Det nya köket sägs vara toppmodernt med bland annat induktionsspisar, men det märker vi inte av. Det som märks är att vi numera inte tar vår mat i Hall, utan i ett eget serveringsområde på andra sidan korridoren.

Det är positivt att de har ställt de tre huvudrätterna (Main Course, Vegetarian Main Course och Chef's choice) på separata ställen med separata köer, men en sak som har blivit sämre är att övriga saker finns utspridda över hela rummet utan en tydlig linjär ordning, så att folk kommer springa kors och tvärs i jakt på det de vill ha. Då föredrar jag St. John's layout, där allting ligger längs en enda U-krök så att alla går åt samma håll (med möjligheter för den som vill hoppa över saker att göra så). Två neutrala förändringar är att salladen numera tas i skålar istället för halvmånformade tallrikar, samt att man får ta efterrätten själv.

I Hall har vi alltså fått mer plats att sitta och äta nu när serveringen flyttat ut, vilket kommer innebära att alla förstaårselever kommer få plats under matriculation dinner. Till vardags är enda skillnaden att borden står i fyra rader om fem, istället för fem rader om fyra. Detta innebär att de obekväma (för höga) väggbänkarna inte längre används, utan alla bord kantas av stolar eller träbänkar i lagom höjd. Det innebär också att likheterna med Hogwarts ökar.

En till förändring är att öppettiderna förlängts. Framförallt öppnar Hall numera 45 minuter tidigare både till lunch och middag, vilket är så tidigt att det antagligen inte kommer att vara någon köbildning innan öppning. Tidigare har middagskön kunnat bli upp till 20 minuter lång vid öppningsdags.

Kommentarer
Karl (2011-01-15 @ 19:36:42):

Är det bara jag som tänker på flash-spel pga titeln?


Rävöra [http://foxears.gurka.se] (2011-01-18 @ 00:43:47):

Men nej! Man vill ju se maten innan man tar den, då är ju tre olika köer sämst :o



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: