Toastie

Idag är tredje dagen i rad som collegets kristna förening håller "text-as-toastie". Det går ut på att man skickar dem ett SMS med en kristendomsrelaterad fråga, rumsnummer och önskad fyllning, och så levererar en av dem ett svar och en toastie (grillad smörgås) till ens dörr.

Precis som igår och i förrgår samlades mina vänner för att dra nytta av tillfället - dels för att umgås med de kristna och dels för att äta toasties till SMS-taxa - medan jag höll mig undan på mitt rum.

Jag blev lite förvånad när en av de kristna dök upp utanför mitt fönster och ropade mitt namn. Jag kastade ner min plånbok som vanligt och frågade vad hon hade för ärende i huset - Ian var ju inte på sitt rum.

Innan hon hann svara föll dock poletten ner - någon måste ha beställt en toastie till mig på skämt. Jag sade genast att jag inte hade beställt något, och hon sade att de nog var lite misstänksamma med tanke på fyllningen - tonfisk och banan.

Trots att jag inte tycker om tonfisk var toastien ganska okej - grillningen dämpade den äckliga tonfisksmaken och bananen var riktigt god.

För övrigt var frågan huruvida en icke-kristen kan gifta sig med en kristen. Deras svar var att bibeln visserligen inte uttryckligen förbjöd det, men att det fanns pastorer som skulle avråda från det för att den kristna skulle ha svårt att fördela prioriteten mellan gud och partnern medan den okristna skulle ha svårt med att inte vara den viktigaste personen i partnerns liv.

Kommentarer
Katarina [http://www.katarinasprojekt.se] (2011-05-23 @ 13:10:51):

Förutsatt att alla kristna är så pass kristna att deras kärlek till gud överskuggar allt annat.


Tim [http://gurka.se/] (2011-05-23 @ 21:46:39):

Är man kristen så tror man på Gud Fader allsmäktig, himmelns och jordens skapare mm, och gör man det så älskar man honom över allt annat.Peng: Varför kastar du ned din plånbok?


Rävöra [http://foxears.gurka.se] (2011-05-24 @ 01:19:20):

Tonfisk och banan låter inte allt för äckligt. Inte direkt gott, men jag skulle nog kunna få ner en sån.Tim: För att personen i fråga skulle kunna låsa upp dörren. Han har sin nyckel i plånboken.


Tim [http://gurka.se/] (2011-05-24 @ 09:08:12):

Aha. Säkerheten kanske borde ses över om det räcker med att kunna hans namn för att få plånboken :PBanan + tonfisk låter gott, jag har ätit det på pizza.


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2011-05-24 @ 11:02:52):

Tim: Jag kände personen sedan tidigare, men jag är villig att kasta min plånbok till alla som jag kan namnet på och vet tillhör colleget.


Katarina [http://www.katarinasprojekt.se] (2011-05-26 @ 01:57:40):

Tim: Jag håller inte med om din första mening. Jag tror inte det stämmer för alla.Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: