Jämställdhet

Lena Mellin skrev idag en artikel på Aftonbladet ("Långsamt går det åt rätt håll") om jämställdhet.

Bildtexten lyder "På alla områden utom ett är 50 procent idealet, då delar kvinnor och män lika. Går utvecklingen mot 50 procent så går den alltså i rätt riktning. Enda undantaget är lönen. Där är idealet 100 procent, det vill säga att kvinnor tjänar lika mycket som män.", vilket visar god förståelse för vad jämställdhet är.

Den som gjorde själva grafiken har dock inte förstått detta: "Andelen kvinnliga landshövdingar" har ökat från 52% till 57%, vilket är ett steg bort från jämställdhet, men har stämplats som "BÄTTRE", medan "andel dagar i föräldraförsäkringen som tagits ut av kvinnor" har minskat från 77% till 76% men har stämplats som "SÄMRE" - trots att det står i artikeln att "Enligt den senaste statistiken tog papporna ut ytterligare en procent av det totala antalet dagar. Grattis, både pappor och mammor."!

Kommentarer
Karl (2012-03-10 @ 02:21:53):

Jag tror det måste vara automatgenererat (med dålig kod förvisso) men alla grafer ser lika ut och ingen kan väl på nykter på jobbet sitta och skriva att det är dåligt att papporna tagit över 1% (-enhet) av barnledigheten.


Pelli [http://pelli.blogg.se/] (2012-03-11 @ 02:21:53):

Det verkar inte vara ett trivialt kodfel, för de har ju lyckats stämpla ökad kvinnoarbetslöshet som bättre eftersom det är mer jämställt...


Karl (2012-03-16 @ 19:44:37):

En annan möjlighet är ju att nykterhetsaxiomet är falskt...Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mail:(publiceras ej)
URL:
Kommentar: